Zonnepanelen aanmelden (bij netbeheerder)

Door gebruik te maken van zonne-energie draag je niet alleen bij aan een schoner milieu. Je bespaart ook nog eens geld op de energierekening. Voordat je zonnepanelen op het dak laat installeren, is het verstandig om dit bij de netbeheerder en de energieleverancier te melden. Hiermee geef je aan de netbeheerder aan dat je met jouw zonnestroominstallatie energie gaat terug leveren. Alleen als de netbeheerder hiervan op de hoogte is, kan de teruglevering verwerkt worden op jouw jaarrekening. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je samen met de netbeheerder nagaan of je over een geschikte meter beschikt.

Hoe doe meld ik me in 2019 aan? Je meldt jouw zonnestroominstallatie aan op de website energieleveren.nl. Een aantal gegevens zoals jouw persoonsgegevens, postcode en huisnummer. Vervolgens kun je jouw installatie aanmelden door gegevens over de zonnepanelen op jouw dak te geven. Het gaat hierbij om het bouwjaar, het vermogen (Wp) en de datum vanaf wanneer de zonnepanelen in gebruik gaan. Het is belangrijk om te weten dat salderen niet automatisch gebeurd zonder een slimme meter. Als je nog niet over een geschikte meter beschikt, zal er gevraagd worden of je jouw meter wilt laten vervangen. Dit wordt meestal gratis uitgevoerd als je dit tijdig aangeeft bij de aanmelding van de panelen.

Je kunt je hier aanmelden: www.energieleveren.nl

Waarom is het nodig om mijn zonnepanelen aan te melden?
Het is niet verplicht om je aan te melden, maar het wordt wel aangeraden. Het is van belang om de zonnepanelen aan te melden, zodat het elektriciteitsnet optimaal beheert kan worden. Zoals al eerder genoemd is de aanmelding ook belangrijk om te kunnen salderen en de terugleveringvergoeding. Daarnaast is het verstandig om dit tijdig te doen zodat onduidelijkheden en vragen bij het opnemen van de meterstanden voorkomen kan worden. Door de zonnestroominstallatie te melden, kun je ook nagaan of je meter geschikt is. Zo niet, dan kun je de meter tijdig laten vervangen.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk installateurs in uw regio