Zonnepanelen voor uitvaartcentrum

Voor een uitvaartcentrum is het belangrijk een rustgevende omgeving te creƫren die aansluit op de emotie van de bezoekers. Uitvaartcentra zijn daarom in natuurrijke omgevingen gelegen. Ook binnen in het centrum wordt veel aandacht geschonken aan omgevingsfactoren die een gedenkwaardig afscheid mogelijk maken. In alle ruimten wordt rekening gehouden met emoties die nabestaanden ervaren. Om de rustgevende uitstraling te benadrukken kiezen steeds meer uitvaartcentra er voor ook het gebouw zelf te verduurzamen. Zonnepanelen op een grasdak zijn hier een voorbeeld van.

Zelfvoorzienend

Door de grootte van het dak oppervlak zijn uitvaartcentra door de plaatsing van een zonnepanelen systeem meestal zelfvoorzienend aangaande energieverbruik. Hierdoor zijn de exploitatiekosten aanzienlijk lager. Het geld dat hierdoor bespaard wordt, investeert het uitvaartcentrum meestal weer in de service aan de bezoekers. Door ook het gebouw zelf een duurzame uitstraling te geven handelen uitvaartcentra in de tijdsgeest. Dit levert een positieve bijdrage aan het totale afscheidsproces.

Bekostiging en asbestsanering

Een uitvaartcentrum kan een openbaar gebouw zijn en eigendom van de gemeente. Ook zijn er situaties waarin stichtingen en uitvaartbedrijven het centrum beheren. Wie de beheerder ook is, de overheid draagt meestal bij in de bekostiging van een zonnepanelen systeem en verduurzaming van de omgeving. Omdat veel uitvaartcentra gebouwd zijn in perioden waarin veelvuldig asbest gebruikt werd, is het verstandig hier eerst een onderzoek naar te doen. Bij mogelijk aanwezige asbest wordt tijdens de verwijdering en installatie van zonnepanelen meestal tijdelijk uitgeweken naar het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum. Dit is een vervelende situatie, maar het kan met de juiste uitleg en goede communicatie ook op begrip rekenen.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken