Zonnepanelen voor villa

Waarom is het verstandig als villa-eigenaar voor zonnepanelen te kiezen? Het dakoppervlak is meestal dusdanig groot dat je over een ideaal bedekkingsgebied beschikt. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het al dan niet aanwezige enthousiasme van medebewoners of buren. Door het plaatsen van zonnepanelen verduurzaam je de villa en vergroot je de waarde.

Duurzaam systeem

Wanneer je maximale duurzaamheid wilt realiseren overweeg dan naast de zonnepanelen een warmtepomp en collectorveld te laten plaatsen. Een warmtepomp maakt gebruik van de energie die in de lucht of bodem zit. De warmtepomp wordt gevoed door een collectorveld dat in de bodem wordt aangebracht. Het collectorveld is een warmte en koude opslagsysteem. Dit is een systeem dat bestaat uit bodemwisselaars die diep in de grond worden gebracht. Het collectorveld verwarmt dan wel koelt het water waarmee het de warmtepomp voorziet. Bij huisverwarming door een warmtepomp geniet je van hetzelfde comfort als je gewend bent, alleen doe je dit op een duurzame manier. In combinatie met zonnepanelen realiseer je zo een energieneutraal installatiesysteem.

Financiƫle impact

Doordat de financiƫle voordelen van zonnepanelen inmiddels dusdanig groot zijn, wordt er landelijk geen subsidie meer verstrekt. Wel is er voor particulieren de mogelijkheid om de volledige BTW van de aanschaf terug te krijgen. Dit geldt dan voor zowel de aangeschafte materialen als de gehele installatie. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je als particulier bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is niet nodig om het totale BTW bedrag terug te ontvangen.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken