Voor bedrijven (MKB)

Binnen de MKB-bedrijven wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker. Duurzaamheid en energiebesparende oplossingen blijven niet beperkt tot begrippen maar zijn ook voor deze bedrijven aan de orde van de dag. Steeds vaker overwegen MKB-bedrijven daarom te investeren in zonnepanelen op hun bedrijfspand(en). Daarbij spelen vragen zoals de geschiktheid van het dak, wat de kosten en baten zijn en waar bij aanschaf op gelet moet worden.

Effecten van schaduw op dak met zonnepanelen

Om te weten of het dak van je bedrijf geschikt is voor een installatie met zonnepanelen, is het belangrijk te weten of je te maken hebt met schaduw opwerpende omgevingsfactoren. Wanneer het dak een groot deel van de dag in de schaduw ligt, wordt het rendement van de installatie aanzienlijk verlaagd.

Wat levert het financieel gezien op?

De aanschaf van zonnepanelen is financieel aantrekkelijk. Daarnaast draag je ook als MKB-bedrijf je steentje bij aan een duurzame toekomst. De kosten voor een complete installatie dalen continu. Dit komt door de technische ontwikkelingen en de schaalvergroting. Het is dus niet meer een enorme investering die je hoeft te doen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening waar je rond de 5 procent rente op ontvangt. Met een beetje investeren kun je als bedrijf dus veel renderen. Bovendien kun je bij de Belastingdienst de betaalde BTW terugvragen.

Waar moet je als MKB-bedrijf op letten?

Er zijn talloze zonnepanelen leveranciers actief. Het aanbod is dus enorm maar hoe kies je nu de juiste installatie die het beste bij je bedrijf past? Stem het aantal zonnepanelen af op de hoeveelheid stroom die je in een jaar verbruikt. Wanneer je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt kun je tegenwoordig niet meer salderen. Energieleveranciers betalen je een lager tarief voor de terug geleverde stroom. Dit moet overigens wel een redelijk tarief zijn.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken