In de recente jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van verschillende manieren om duurzamer te gaan leven; zonneboilers, zonnepanelen en vloerverwarming zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheid die veel huiseigenaren hebben om alles duurzamer aan te pakken. Eén van de grote nadelen van veel van deze manieren om dit te doen is het feit dat er altijd één terugkerend nadeel is, namelijk de prijs die eraan verbonden zit. Veel van deze technologieën zijn nieuw en daardoor hangt er over het algemeen altijd wel een hoog prijskaartje aan.

Maak het voor jezelf goedkoper

Eén van de manieren hoe de overheid probeert dit soort nieuwe en duurzame technologieën te ondersteunen is door ervoor te zorgen dat de consument bij aankoop verschillende subsidies kan aanvragen. Zo wordt vaak het aankoopbedrag wat beter te doen en wordt het voor meerdere mensen aantrekkelijk om dit soort duurzame manieren te adopteren.

Vraag de BTW terug

Bij zonnepanelen is het min of meer hetzelfde, de zonnepanelen zijn inmiddels al wat langer op de markt en zijn niet onbetaalbaar (afhankelijk van de afgenomen hoeveelheid), echter de prijs kan nog steeds flink oplopen en het is niet voor iedereen weggelegd. Voor degenen die besluiten het wel te doen is er iets wat je absoluut niet mag vergeten. Het is namelijk mogelijk om de volledige BTW terug te vragen die jij hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen. Dit is vaak geen klein bedrag en zeker waard om even terug te vragen.

De procedure is vrij simpel, je kunt het makkelijk via een formulier op de website van de Belastingdienst doen. Dit is een vrij simpel formulier waar je jouw gegevens invult, wel zijn er enkele vragen waar je op moet letten maar de uitleg staat hiervoor ook op die webpagina. Voor het eerste jaar moet je ieder kwartaal belastingaangifte doen, en voor de jaren hierna kun je ontheffing vragen van de BTW-aangifte, zo kun je een flink bedrag terugkrijgen en ervoor zorgen dat de aanschaf van jouw zonnepanelen net even iets fijner en voordeliger is.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken