BTW zonnepanelen 2023

Per 1 januari 2023 wijzigt het e.e.a. wat betreft de BTW op zonnepanelen.

> Vraag de BTW terug (tot en met 2022)

Het is mogelijk om de volledige BTW terug te vragen die jij hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen.

De procedure is vrij simpel, je kunt dat via een formulier op de website van de Belastingdienst doen. Voor het eerste jaar moet je ieder kwartaal belastingaangifte doen en voor de jaren hierna vraag je ontheffing aan. Zo kun je een flink bedrag terugkrijgen (21%) en ervoor zorgen dat de aanschaf van jouw zonnepanelen net even iets voordeliger is.

> 0% BTW-tarief (vanaf 2023)

Vanaf 1 januari 2023 wordt er geen BTW meer geheven over zonnepanelen en kosten ze daarom, theoretisch gezien, 21% minder. Je hoeft dus voortaan geen aangifte meer te doen bij de Belastingdienst en scheelt deze wijziging je dus een hoop papierwerk. Je betaalt dus een bepaald afgesproken bedrag (dat dus op de getekende offerte staat) met 0% BTW. De aankoopprijs van zonnepanelen zouden dus 21% goedkoper moeten zijn dan het jaar ervoor.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken