VAMIL

De subsidie genaamd VAMIL gaat vaak samen met de MIA subsidie, en er zijn enige overeenkomsten. VAMIL staat voor willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen. Dit houdt in dat je in een willekeurig jaar een willekeurig percentage mag afschrijven, ten voordele van jouw bedrijf uiteraard.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Deze regeling heeft min of meer dezelfde voorwaarden als de MIA-regeling, zo moeten de kosten die je wilt afschrijven aanschafkosten zijn, productiekosten of aanpassingskosten. Dezelfde kostenposten als bij de MIA dus, ook als bedrijf zijn er enkele voorwaarden die enigszins overeenkomen.

Als bedrijf moet je minimaal €2.500 euro per jaar investeren, het bedrijfsmiddel moet niet eerder gebruikt zijn en tevens moet het voorkomen op de milieulijst. Dit zijn enkele voorwaarden waaraan bedrijf en afschrijving moeten voldoen wil je als zakelijke gebruiker aanspraak maken op een dergelijke regeling. Om gebruik te maken van deze regeling is het vereist dat je als bedrijf de aankoop binnen drie maanden meldt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en deze zal hier vervolgens actie mee ondernemen.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere specialisten in jouw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere beslissing.

Gratis en vrijblijvend vergelijken