Monokristallijne zonnepanelen

Kijkend naar de verschillende soorten zonnepanelen wordt deze vorm van zonnepaneel over het algemeen als de allerbeste optie gezien. Het enige nadeel wat er vaak aangehangen wordt is het prijskaartje, doordat het zonnepaneel uit één kristal bestaat is het duurder en minder flexibel qua vorm. Het heeft echter wel het hoogste rendement van alle typen zonnepanelen en wordt daardoor gezien als best presterend.

De beste voor beperkte ruimte

De monokristallijne zonnepanelen doen hun werk uitstekend, en het belangrijkste aan dit type zonnepanelen is dan ook de opbrengst. Dit type zonnepaneel geeft per oppervlakte de allerhoogst beschikbare opbrengst. Daardoor is het ideaal voor mensen die minder ruimte hebben op hun dak, maar toch een krachtige zonnepaneel installatie willen aanbrengen. De afgelopen jaren is wel een duidelijke verbetering gezien bij de polykristallijne zonnepanelen, en het verschil tussen de twee is dan ook kleiner geworden. Een klein verschil is echter niet hetzelfde als geen verschil, en daardoor zijn de monokristallijne zonnepanelen nog steeds de beste kandidaat wanneer je zoveel mogelijk uit jouw zonne-energie installatie wilt halen.

Dit type zonnepaneel wordt over het algemeen minder gebruikt bij grotere daken, door de duurdere prijs is het nog wel te doen om een klein of middelgroot dak te vullen, maar voor mensen die een groot dak hebben en het dak helemaal vol willen hebben wordt het een flinke aankoop. In dat geval is het vaak te zien dat mensen voor de polykristallijne zonnepanelen gaan, in grote getallen wordt het prijsverschil tussen de twee dan toch nog wat harder duidelijk en dit kan er bij veel mensen voor zorgen dat zij toch de keuze maken voor de polykristallijne panelen. Voor kleine daken echter is de onbetwiste winnaar toch het monokristallijne paneel.

Zonnepanelen plaatsen? Wat kost dat?

Zonnepanelen zijn betaalbaar. Toch loont het om de prijzen van specialisten te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste offerte kan soms wel 20% zijn! Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie ook pagina:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk installateurs in uw regio