Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen aanmelden (bij netbeheerder)

Door gebruik te maken van zonne-energie draag je niet alleen bij aan een schoner milieu, je bespaart ook nog eens geld op je energierekening. Nadat je de zonnepanelen op het dak hebt laten installeren, is het verstandig om op diezelfde dag het systeem bij de netbeheerder aan te melden. Hiermee geef je aan dat je met jouw zonnestroominstallatie energie gaat terugleveren. Alleen als de netbeheerder hiervan op de hoogte is, kan de teruglevering verwerkt worden op jouw jaarrekening.

Hoe meld ik me aan?

Je meldt jouw zonnestroominstallatie aan op de website www.energieleveren.nl. Gegevens zoals jouw persoonsgegevens, postcode en huisnummer zijn daarbij nodig. Vervolgens geef je informatie over de zonnepanelen. Het gaat hierbij om het bouwjaar, het vermogen (Wp) en de datum vanaf wanneer de zonnepanelen in gebruik gaan. Het is belangrijk om te weten dat salderen niet automatisch gebeurd zonder een slimme meter. Als je nog niet over een geschikte meter beschikt, zal er gevraagd worden of je jouw meter wilt laten vervangen. Dit wordt meestal gratis uitgevoerd als je dit tijdig aangeeft bij de aanmelding van de panelen.

Je kunt je hier aanmelden: www.energieleveren.nl

Waarom is het nodig om mijn zonnepanelen aan te melden?

Het is niet verplicht om je aan te melden, maar het wordt wel aangeraden. Het is van belang om de zonnepanelen aan te melden, zodat het elektriciteitsnet optimaal beheert kan worden. Zoals al eerder genoemd is de aanmelding ook belangrijk om te kunnen salderen. Daarnaast is het verstandig om dit tijdig te doen zodat onduidelijkheden en vragen bij het opnemen van de meterstanden voorkomen kan worden. Door je zonnestroominstallatie aan te melden, kun je ook nagaan of je meter geschikt is. Zo niet, dan kun je de meter tijdig laten vervangen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs