Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Groene lening

Zonnepanelen en andere manieren om jouw huis op een duurzame manier van energie te voorzien zijn over het algemeen niet goedkoop. De bedragen kunnen al snel in de duizenden euro’s oplopen en daarom is het niet voor iedereen haalbaar om dit soort bedragen zelf te betalen. Gelukkig hebben veel verschillende banken hier een oplossing voor, dit is namelijk een zogenaamde groene lening. Zoals de naam al wel een beetje verklapt is dit een lening voor een speciaal doel, dit is een lening die afgesloten moet worden om een duurzame investering in en rondom jouw huis te betalen.

Wat is het verschil tussen een normale en een groene lening?

Naast het feit dat het doel van de lening bij een groene lening aan eerdergenoemde voorwaarden verbonden ligt, zijn er ook nog enkele inhoudelijke verschillen. Veel van de groene leningen hanteren een lage rente, dit werkt vooral goed samen met de besparingen die je gaat doen met de duurzame investering. Tevens is het mogelijk om deze rente gedurende de hele loop van de rekening bij veel banken vast te zetten, zodat je weet waar je aan toe bent de komende jaren en een goed kostenplaatje kunt maken omtrent de duurzame investering. Voor een groene lening heb je bij veel banken echter wel een zogeheten groenverklaring nodig, en kun je dit ontvangen door een project binnen bepaalde duurzame categorieën te hebben.

Groene lening vergelijken

Het afsluiten van een lening doe je niet zomaar, ook niet wanneer het een groene lening is. Je kunt heel graag zonnepanelen willen, maar je moet dan ook weten wat de kosten zijn per maand als je daarvoor geld gaat lenen. Vergelijk diverse aanbieders met elkaar, vraag de mogelijkheden op en ontdek dan wat jij het beste kunt doen. Is geld lenen voor de zonnepanelen voor jou een goede keuze? Kun je de maandlast aan? Dan kan het een goede keuze zijn, als je maar weet dat je de voorwaarden na kunt komen en in gaat zien wat jouw voordelen zijn met de zonnepanelen. Een groene lening kan veel mensen helpen en meteen in laten zien hoe voordelig de zonnepanelen zijn.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs