Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

BTW zonnepanelen 2023

Per 1 januari 2023 wijzigt het e.e.a. wat betreft de BTW op zonnepanelen.

> Vraag de BTW terug (tot en met 2022)

Het is mogelijk om de volledige BTW terug te vragen die jij hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen.

De procedure is vrij simpel, je kunt dat via een formulier op de website van de Belastingdienst doen. Voor het eerste jaar moet je ieder kwartaal belastingaangifte doen en voor de jaren hierna vraag je ontheffing aan. Zo kun je een flink bedrag terugkrijgen (21%) en ervoor zorgen dat de aanschaf van jouw zonnepanelen net even iets voordeliger is.

> 0% BTW-tarief (vanaf 2023)

Vanaf 1 januari 2023 wordt er geen BTW meer geheven over zonnepanelen en kosten ze daarom, theoretisch gezien, 21% minder. Je hoeft dus voortaan geen aangifte meer te doen bij de Belastingdienst en scheelt deze wijziging je dus een hoop papierwerk. Je betaalt dus een bepaald afgesproken bedrag (dat dus op de getekende offerte staat) met 0% BTW. De aankoopprijs van zonnepanelen zouden dus 21% goedkoper moeten zijn dan het jaar ervoor.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs