Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Garantieregeling

Zonnepanelen worden steeds populairder, het is goed om te zien dat steeds meer mensen op hun eigen manier bij willen dragen aan het milieu, en besparen op hun energierekening. Zonnepanelen zijn hier ideaal voor en het is niet vreemd om te zien dat steeds meer mensen met veel plezier van zonnepanelen gebruik maken. Voor veel mensen is er echter nog wel een hoop onduidelijk omtrent de zonnepanelen, het rendement bijvoorbeeld, en veel aanbieders hebben het over een garantie bij de zonnepanelen, ook dat is voor veel mensen niet duidelijk.

Wat bedoelen leveranciers met de garantie?

Bij zonnepanelen zijn er twee verschillende soorten garantie waarover vaak gesproken wordt. Je hebt namelijk garantie op de zonnepanelen zelf, en alle toebehoren. Dit gaat over de werking van de apparaten en dit kun je zien als een garantie zoals je ook zou hebben op een nieuwe televisie, dit noemen zij de productgarantie. Naast deze vorm van garantie is er ook nog de zogenaamde vermogensgarantie. Dit gaat meer over de werking van het product na een bepaald aantal jaren, oftewel het rendement wat je over bijvoorbeeld twintig jaar zal hebben van de zonnepanelen. Deze garantie wordt bijvoorbeeld geleverd in de vorm van een 10-jaars 95% garantie, bij dit voorbeeld garandeert het bedrijf dat je de eerste tien jaar beschikking hebt over zonnepanelen die 95% rendement behalen.

Omdat zonnepanelen over het algemeen lang meegaan en onderhevig zijn aan veel verschillende factoren is het belangrijk om goed te kijken naar de vermogensgarantie van de zonnepanelen die je aanschaft. Je moet er tenslotte nog rekening mee houden dat jouw zonnepanelen ook minder kunnen presteren door een periode van bijzonder slecht weer, verkeerde plaatsing of een laag vuil. Doordat er zoveel verschillende factoren zijn die jouw zonnepaneel kunnen beïnvloeden is het belangrijk om bij aankoop van de panelen goed te letten op de garanties die je hierbij krijgt, zodat jouw panelen optimaal presteren.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs