Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor buurthuizen

Samen hebben we de toekomst en als we hier allemaal een steentje aan bijdragen belooft dit een duurzame te zijn. Op macroniveau kan dit uiteraard door instanties en fondsen financieel te ondersteunen. Op microniveau heb je zelf directe invloed door het scheiden van afval, het gebruik van LED-lampen en de auto vaker te laten staan. Maar ook binnen je buurtschap kun je effectief werken aan een duurzame toekomst. Samen met je buren, dorps- of wijkgenoten kun je mooie initiatieven starten en veel ten goede veranderen.

Zonnepanelen op dorps- en buurthuis

Wanneer er ook in jouw woonomgeving een dorps- of buurthuis staat, stel dan voor om zonnepanelen te laten plaatsen. Vaak zijn deze gemeenschapsaccommodaties wat verouderd en matig geïsoleerd. Overweeg dan de combinatie van zonnepanelen met een kleine verbouwing waarbij duurzame materialen worden gebruikt. Met deze uitstraling geven jullie aan dat jullie milieubewust zijn en over een duurzame toekomst nadenken.

ANBI-status en teruggaveregeling energiebelasting

Uiteraard zijn hier investeringen voor nodig en meestal stroomt de kas niet over van geld. Maak daarom altijd eerst een afspraak met de gemeente en bespreek hierin de ideeën en voorstellen. De gemeente zal een duurzame uitstraling met zonnepanelen zeker toejuichen en is mogelijk bereid hier subsidie voor te verlenen. Daarnaast zijn veel wijkaccommodaties een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Met deze status betaalt een instelling geen belasting over schenkingen. Een ander belastingvoordeel van deze status is de teruggaveregeling energiebelasting. Dit betekent dat sommige instellingen in aanmerking kunnen komen voor de teruggave van een deel van de energiebelasting.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs