Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor caravans

Heb je een caravan en wil je tijdens je vakantie kosten besparen? Ontdek dan de voordelen die zonnepanelen op je caravan met zich meebrengen. Door het plaatsen van een of maximaal twee zonnepanelen kun je al voldoende energie opwekken om je hele vakantie van gratis stroom te genieten. Je kunt ervoor kiezen ze zelf te plaatsen of ze te laten monteren door een ervaren bedrijf. Daarnaast zijn er diverse systemen waarbij je de zonnepanelen niet hoeft vast te lijmen en ze bij mogelijke verkoop van de caravan eenvoudig kunt verwijderen.

Waarmee moet je rekening houden?

Wanneer je je caravan van zonne-energie wilt voorzien moet je met een aantal zaken rekening houden. Kies ten eerste voor een speciaal systeem met haken. Deze hoef je niet met lijm te monteren en kan zonder schade aan de caravan worden verwijderd. Het wordt aangeraden de zonnepanelen vervolgens plat op je caravan dak te plaatsen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van de kabel. Deze moet op een zo kort mogelijke afstand van de doorvoer van het dak van je caravan bevestigd worden.

Hoe werkt het?

Naast een flexibel zonnepaneel heb je een laadregelaar, montagemateriaal en twee kabels nodig. De ene kabel loopt van het paneel naar de laadregelaar en de andere kabel verbindt de laadregelaar met de accu. Na de complete installatie wordt de accu van de caravan continu bijgeladen. Hierdoor heeft de accu een betere capaciteit en mogelijk langere levensduur. Bovendien komt je caravan hierdoor nooit met een lege accu te staan.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs