Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor evenementenhallen

Steeds meer particulieren, bedrijven en instellingen ontdekken de voordelen van zonnepanelen. Deze ontdekking wordt vaak gedaan in een evenementenhal waar de voordelen van zonnepanelen gepromoot worden op een beurs of anderszins. Voor de uitstraling van de evenementenhal zelf en voor de standhouders die deze energiebesparende mogelijkheden verkopen, is het uiteraard ideaal wanneer er zonnepanelen op het dak van de hal prijken.

Groot dakoppervlak

Daarbij komt dat evenementenhallen uitermate geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit komt doordat deze gebouwen vaak grote dakoppervlakten hebben. Vooral wanneer een evenementenhal een plat dak heeft is er sprake van grote rendabiliteit.

Dak verhuur en crowdfunding

Omdat een evenementenhal in het algemeen een grootverbruikersaansluiting heeft, kan het interessant zijn om het dak te verhuren. Er zijn bedrijven die de subsidie aanvragen en ontvangen en daarvoor in de plaats gratis zonnepanelen op het dak plaatsen. Gedurende de looptijd van de subsidie betaalt de evenementenhal ongeveer de helft van de stroomkosten. Wanneer de subsidieregeling is afgelopen zijn de zonnepanelen volledig eigendom van de evenementenhal en de panelen kunnen dan meestal nog jaren mee. Naast het verhuren van het dak kan ook crowdfunding een aantrekkelijke mogelijkheid zijn. Dit proces kun je als evenementenhal uitbesteden of in eigen beheer opzetten. Investeerders krijgen dan een bepaald percentage rendement.

Subsidieregeling

Of je het nu uitbesteedt of niet, een evenementenhal komt meestal in aanmerking voor een landelijke subsidieregeling. Doordat de evenementenhal een sociaal maatschappelijke functie heeft in de gemeenschap, bestaat de mogelijkheid dat ook de lokale overheid financieel wil ondersteunen bij een duurzame investering.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs