Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor fabrieken

Veel bedrijven en fabrieken hebben duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Meestal is dit een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie. In sommige gevallen wordt duurzaamheid zelfs letterlijk in de visie en missie van een bedrijf opgenomen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het bedrijf onderdeel uitmaakt van een duurzame keten of goederen produceert die direct van invloed zijn op het milieu en de omgeving. Ook komt het regelmatig voor dat klanten alleen willen kopen van leveranciers die volgens de laatste milieunormeringen gecertificeerd zijn. Wanneer een bedrijf daarnaast ook zonnepanelen op de fabrieksdaken laat plaatsen, komt dit de uitstraling alleen maar ten goede.

Betrokken medewerkers

Niet alleen klanten zullen de plaatsing van zonnepanelen kunnen waarderen. Ook de fabrieksmedewerkers ervaren het als bijzonder prettig wanneer hun werkgever in een duurzame werkomgeving investeert. Meestal wordt er binnen bedrijven veel gesproken en geschreven over een duurzame bedrijfsvoering. Door het daadwerkelijk plaatsen van zonnepanelen maak je deze bedrijfsvoering zichtbaar en herkenbaar voor iedereen. Daarbij kun je als bedrijf overwegen een crowdfunding systeem op te zetten. Op deze manier betrek je de medewerkers direct bij een duurzame bedrijfsvoering en kunnen ze meedelen in het gerealiseerde rendement.

Geschikte oppervlakten voor zonnepanelen

Fabrieken hebben in het algemeen geschikte oppervlakten voor zonnepanelen. Meestal gaat het om grote oppervlakten en een grootverbruikersaansluiting. Wanneer je als fabriek of bedrijf lid bent van een lokaal parkmanagement zijn ook collectieve investeringen in zonnepanelen interessant. Daarbij zijn er sowieso landelijke subsidieregelingen waar je als fabriek of bedrijf gebruik van kunt maken. Ook de lokale overheid is het er veel aangelegen hun industrie- en bedrijventerreinen te verduurzamen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs