Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor garages

Heb je een garage naast je woning? Kies dan ook voor de plaatsing van zonnepanelen. Een garage heeft een ideaal dak om deze duurzame energie op te wekken. Doordat het dak plat is en voorzien van bitumen dakbedekking, ben je heel flexibel in de plaatsing. Je kunt ze in de ideale hoek richting de zon plaatsen. Hierdoor ben je goedkoop uit en heb je de investering razendsnel terugverdiend.

Garage dak hoeksystemen

Voor de plaatsing van zonnepanelen op een garage dak wordt gebruik gemaakt van speciale hoeksystemen. Er wordt regelmatig gekozen voor een systeem met aluminium driehoeken. Dit systeem kent meerdere varianten. Zo kun je voor een landscape plaatsing kiezen. De zonnepanelen worden dan liggend, in een horizontale lijn gemonteerd. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een staande en verticale montage.

Oost-west opstelling bij beperkt dakoppervlak

In het algemeen leveren plaatsingen die op het zuiden gericht zijn het meeste rendement op. In sommige gevallen is het echter beter om voor een oost-west opstelling te kiezen. Hierbij wordt een aantal zonnepanelen gericht op het oosten en een aantal op het westen.

Vooral wanneer er een beperkt dakoppervlak aanwezig is geniet deze opstelling de voorkeur. Bij een zuid opstelling moet er namelijk rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen. Deze afstand is bedoeld om te voorkomen dat de eerste rij schaduw opwerpt tegen de volgende rij. Kies je daarentegen voor een oost-west opstelling, dan is hier geen sprake van en kun je ongeveer 30% meer zonnepanelen plaatsen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs