Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor hotels

Geef je hotel een duurzame uitstraling met zonnepanelen. Je geeft je gasten het gevoel een verantwoorde keuze te maken door voor jouw hotel te kiezen. Vooral wanneer je hotel gelegen is in een natuurrijk gebied geef je het op deze manier extra cachet. Wanneer het verblijf daarnaast als prettig wordt ervaren geef je hiermee een duurzaam visitekaartje af.

Financiële impact

Ook financieel is het gunstig om zonnepanelen op het dak van je hotel te laten plaatsen. Door het grote dakoppervlak en de grootverbruikersaansluiting is het zelfs een ideale locatie. Uiteraard is het belangrijk te weten wat de terugverdientijd van deze investering is. Deze is afhankelijk van verschillende factoren. De kostprijs van de zonnepanelen en de kosten van de randapparatuur zijn van invloed hierop. Daarnaast zijn de levensduur van je gekozen systeem en de actuele stroomprijs van belang. Uiteraard is ook de mogelijke subsidieregeling van invloed. Houd er wel rekening mee dat particulieren meer betalen voor stroom per kWh, daarom is de terugverdientijd voor bedrijven altijd langer.

Partnerschap

Een hotel heeft door een grote diversiteit aan gasten een evenzo grote diversiteit aan leveranciers. Aan de ene kant komen er gasten die op vakantie zijn en een ontspannen en verzorgd verblijf wensen. Aan de andere kant komen er ook zakenmensen die een vergaderruimte gebruiken en mogelijk hun elektrische auto buiten willen opladen. Hiervoor verlaat een hotel zich op verschillende leveranciers. De meeste van deze leveranciers willen hun product zo goed mogelijk aanprijzen. Overweeg daarom als hotel een partnerschap met een of meerdere leveranciers voor het investeren in zonnepanelen. Zeer wel mogelijk dat de leverancier van de oplaadpunten voor elektrische auto´s hier geïnteresseerd in is.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs