Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor kantoorpanden

Veel ondernemingen hebben als doel klimaatneutraal te worden. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je kantoorpand is daarom een ideale manier om deze doelstelling te realiseren. De CO2-reductie is aanzienlijk doordat een groot deel van het elektraverbruik van het kantoorpand zal bestaan uit zonne-energie. Voordat je in deze installatie investeert is het belangrijk te weten wat de verwachte kosten en besparingen zijn.

Plaatsingswijze en kostenoverzicht

De zonnepanelen kunnen op of los rondom het kantoorpand worden geplaatst. Het aantal vierkante meters dat geïnstalleerd wordt is van invloed op de kostprijs. Zonnepanelen worden per vierkante meter afgenomen. Inclusief randapparatuur liggen de kosten rond de €250 euro per vierkante meter. Op basis van het gekozen bedekkingsgebied kun je dus eenvoudig berekenen wat deze investering in het kantoorpand je kost.

Subsidieregelingen kantoorpanden

Om een compleet kostenoverzicht te kunnen maken moet je ook de terugverdientijd en besparingen weten. Hier zijn verschillende subsidieregelingen van invloed. Ten eerste is er de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze subsidie behelst maximaal 41,5% van je totale aankoopinvestering. Hiermee boek je een groot deel van de investering op de bedrijfswinst waardoor je belastingtechnisch voordeliger uit bent. Daarnaast is er de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kun je bovenop de Energie-investeringsaftrek nog eens 28% extra aftrekken. Dit is een zakelijke afschrijving die veel geld bespaart. Samen met de Energie-investeringsaftrek beslaat deze subsidieregeling een groot deel van de totale besparing. Wanneer je de zonnepanelen installatie laat plaatsen hoef je niet zelf voor deze regelingen te zorgen. Installateurs zijn doorgaans van alle mogelijkheden op de hoogte en zullen deze voor je aanvragen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs