Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor moskeeën

Binnen de islam zijn duurzaamheid en groene energie belangrijke waarden. Om deze reden zie je steeds vaker moskeeën met verschillende zonnepaneel installaties. Vooral de gemeentelijke initiatieven voor collectieve inkoop zijn bij deze gebedshuizen in trek. Meestal wordt het bedrag door extra donaties vanuit de gemeenschap bijeen gebracht.

Financieel voordelig

Naast het duurzame karakter dat de moskee met zonnepanelen realiseert, levert het ook financieel voordeel op. Door collectief in te kopen is er sprake van een hoge kwaliteit tegen een relatief lage investering. De opgewekte stroom kan deels zelf direct door de moskee worden gebruikt. De stroom waarvan geen gebruik wordt gemaakt kan terug verkocht worden aan de energieleverancier. Hiervoor geldt hetzelfde tarief als waar de stroom voor wordt afgenomen. Sommige moskeeën zijn inmiddels al toe aan de volgende stap. Om de duurzaamheid nog verder te vergroten worden er bijvoorbeeld waterboilers aangeschaft die werken op zonnepanelen in plaats van op gas. Veel moskeeën hebben vloerverwarming waardoor dit een rendabele en groene keuze is.

Online inzicht in stroomproductie

Om de donateurs van het systeem inzicht te geven in het resultaat, bieden de meeste installateurs een online optie om de stroomproductie bij te houden. Dit kan via de computer en zelfs via een telefoon-applicatie. Op deze manier wordt iedereen bij duurzaam ondernemen betrokken en wordt ook de bewustwording bevorderd. De kans dat zich meerdere donateurs aansluiten bij deze groene initiatieven wordt hiermee ook aanzienlijk vergroot. Zo wordt een gehele gemeenschap betrokken bij een duurzame toekomst voor komende generaties.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs