Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor museum

Een museum geldt als een van de voornaamste toeristische trekpleisters van een dorp, stad, gemeente of provincie. Het is daarom belangrijk dat een museum een maatschappelijk verantwoorde uitstraling heeft. Dit is niet alleen van belang voor het museum zelf, maar ook voor de betreffende overheidsinstanties en andere betrokken partijen. Door het plaatsen van zonnepanelen geeft een museum aan niet alleen oog te hebben voor historie en huidige kunst, maar ook voor een duurzame toekomst.

Publiek-private investering

Door het gemeenschappelijk belang is het voor een museum niet zo moeilijk geïnteresseerde investeringspartners te vinden. Vaak is er sprake van een nauwe samenwerking tussen de gemeente, fondsen, de energieleverancier en het museum zelf. Deze partijen hebben een gedeelde toekomstvisie en willen dit graag naar buiten toe uitdragen. Het dakoppervlak van een museum is doorgaans zeer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Door de grootte van het dak en de hoeveelheid investerende partijen levert een zonnepanelen systeem op een museum al gauw veel rendement op.

Betrokken bezoekers

Een museum kan daarbij een ideale locatie zijn om ook bezoekers te betrekken bij duurzaamheid en groene energie door middel van zonnepanelen plaatsing. Wanneer een museum de mogelijkheid heeft duurzaamheid als thema te presenteren kan het een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan klimaatbewustwording. Voor sommige musea is het niet mogelijk dit thema eenvoudig toe te voegen. Dan kan het museum er voor kiezen om displays in het gebouw te plaatsen waarop te zien is hoeveel energie er wordt opgewekt en hoeveel CO2-uitstoot er wordt vermeden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs