Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor scholen

Scholen zijn bij uitstek geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. De jeugd heeft de toekomst en waar kun je nu beter laten zien dat deze duurzaam moet zijn. Daarbij geldt de opgewekte zonne-energie als ideale basis voor educatie rondom dit belangrijke onderwerp. Leerlingen van scholen met een zonnepaneel installatie zijn enthousiast over deze duurzame energieopwekking. Dit komt doordat het op deze manier tastbaar voor ze is.

Bedekkingsgebied en ondersteuning

Voor wat betreft de plaatsing, zijn schooldaken meestal plat en daardoor zeer geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Daarnaast zijn de meeste schooldaken groot. Hierdoor kan het bedekkingsgebied vaak in de volledige energiebehoefte van een school voorzien. Verder krijgen veel scholen ondersteuning bij het ontplooien van initiatieven voor plaatsing van zonnepanelen. Deze steun komt regelmatig van de gemeente, maar ook buurtbewoners, ouders en andere betrokken familieleden willen hier graag bij helpen. Daarnaast zien ook energiebedrijven de toegevoegde waarde van het introduceren van duurzaamheid in het onderwijs. Door deze ondersteuning uit verschillende hoeken is het voor een school steeds vaker haalbaar om in een zonnepaneel installatie te investeren.

Monitoringsysteem opzetten

Naast de lessen die direct over duurzaamheid gaan, kiezen sommige scholen er voor om het thema ook aan lessen over technologie te koppelen. Leerlingen leren hierin een energieopbrengst applicatie op te zetten. Dit is een monitoringsysteem die de data voor de applicatie genereert. Daarnaast leren ze hoe ze een website moeten bouwen die de opbrengsten weergeeft. In sommige scholen staan inmiddels displays waar de energieopbrengst voor iedereen inzichtelijk is.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs