Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor synagoge

De zon neemt binnen het jodendom een belangrijke plaats in. Het stelt dat het licht van de zon het bestaan van bijna alle levens op aarde van brandstof voorziet. Zonnestralen zorgen ervoor dat alles groeit en op gang blijft. Eens in de 28 jaar vindt er een Joodse zonnezegening plaats, Birkat Hachama genaamd. Deze periode van 28 jaar betreft de cyclus tussen de momenten waarop de zon dezelfde positie inneemt als tijdens haar schepping. Daarnaast bestaat binnen het jodendom een diep respect voor de leefomgeving en de natuur. Hierdoor is ook duurzaamheid een belangrijk aspect binnen deze geloofsovertuiging.

Zonnepanelen door collectieve inkoop

De plaatsing van zonnepanelen op een synagoge maakt deze beide beschouwingen zichtbaar voor de Joodse gemeenschap. Zoals bij meerdere gebedshuizen het geval is kan een synagoge via collectieve inkoop een zonnepanelen systeem aanschaffen. Daarnaast bestaan er de mogelijkheden van (gedeelde) lease en crowdfunding. Meestal kan het gebouw hierdoor geheel in de eigen energiebehoefte voorzien. Door de plaatsing maakt een synagoge ook aan de omgeving duidelijk dat de klimaatproblematiek het jodendom ernst is.

Fondswerving

Om de aanschaf van zonnepanelen te realiseren, kan de synagoge ook fondswerving toepassen. Zo is er de fondswervingsmethode van het organiseren van activiteiten waarvoor betaald moet worden. Daarnaast is het verstandig met de betreffende gemeente te praten voor mogelijke overheidssubsidies. Daarbij is het belangrijk te zorgen voor een goede sfeer en duidelijk te maken dat de verduurzaming van de synagoge bijdraagt aan een positieve gemeenschapszin. Voeg daar een pakkende slogan aan toe en de kans op steun is groot.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs