Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor woningen

Steeds meer woningeigenaren maken de duurzame keuze voor de plaatsing van zonnepanelen. En waarom ook niet? De financiële voordelen zijn aanzienlijk en je werkt tegelijkertijd aan de duurzaamheid van de toekomst. Daarbij komt dat je woning door deze investering alleen maar in waarde stijgt. Alleen maar redenen om vandaag nog een offerte aan te vragen en zo spoedig mogelijk je dak te voorzien van deze groene voordeelgevers.

Aangifte doen = 21% terugvorderen

Landelijke subsidieregelingen zijn voor de aanschaf van zonnepanelen door particulieren niet meer aan de orde. Dit komt doordat de financiële voordelen dusdanig groot zijn dat de overheid heeft besloten dat dit niet meer nodig is. Toch zijn er nog manieren om een deel van het totale investeringsbedrag terug te vorderen. Dit is mogelijk door je bij de Belastingdienst als ondernemer te melden. Hierdoor kun je van de totale zonnepaneelinvestering de volledige BTW van 21% terugkrijgen. Registreren bij de Kamer van Koophandel is niet nodig. Daarbij komt dat deze regeling meer geld oplevert dan de landelijke subsidieregelingen uit het verleden. Wanneer je dit ondernemerschap goed bevalt en je bent in het bezit van een groot dakbedekkingsgebied, dan kun je ook salderen overwegen. Je kunt salderen wanneer je zonnepaneelinstallatie meer energie oplevert dan voor je eigen verbruik nodig is. Je kunt de overige energie dan terug leveren aan het energiebedrijf voor hetzelfde tarief dat je moet betalen.

Lokale subsidies en rentekortingen

Er zijn meestal wel diverse lokale subsidieregelingen mogelijk. Deze leveren aanzienlijke voordelen op. Daarnaast zijn er rentekortingen mogelijk wanneer je het energielabel van de woning verbetert.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs