Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen accu

Een elektrische accumulator of accu is een oplaadbare galvanische cel. Als gevolg van een chemische omzetting kan een accu elektrische stoom leveren. Dit wordt ook wel redoxreactie genoemd. In het geval van autonome zonnepaneelinstallaties zijn accu’s essentieel. Meestal worden hiervoor loodaccu’s gebruikt.

Autonoom in plaats van aan het net gekoppeld

Er zijn twee types zonnestroom systemen: het autonome systeem en het aan het elektriciteitsnet gekoppelde systeem. Bij autonome systemen wordt de elektriciteit direct verbruikt of aan een accu-systeem geleverd. In ieder geval wordt er geen gebruik gemaakt van het openbare elektriciteitsnet. Meestal omdat de koppeling hieraan door de locatie niet mogelijk is. Bij aan het net gekoppelde systemen wordt wisselstroom aan het openbare net geleverd. Hierbij is de opgewekte stroom voor eigen gebruik en bij een overschot wordt er terug aan het openbare net geleverd. De meeste Nederlandse huishoudens, bedrijven en instellingen zijn aan het openbare elektriciteitsnet gekoppeld. Dit geldt daardoor ook voor de meeste zonnepaneelinstallaties.

Autonoom met verschillende accu’s

De autonome zonnepaneelsystemen worden veelal gebruikt op locaties waar aansluiting op het elektriciteitsnetwerk niet mogelijk is. Dit is bijvoorbeeld het geval in de scheepvaart en bij vakanties met camper of caravan. Accu’s zijn onlosmakelijk verbonden met deze autonome installaties. Er zijn meerdere accu’s die hiervoor gebruikt kunnen worden, zoals de 12 volt accu en de 24 volt accu. Bij de 12 volt accu zijn er 36 zonnecellen in serie verbonden in een zonnepaneel. Bij de 24 volt accu is er sprake van 72 zonnecellen in een zonnepaneel.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs