Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Ampèremeter

Stroomsterkte wordt uitgedrukt in de eenheid ampère. Dit is genoemd naar de Fransman André-Marie Ampère. Hij was een Franse natuur- en wiskundige en hij wordt algemeen beschouwd als een van de ontdekkers van het elektromagnetisme. Wanneer je de eenheid ampère vermenigvuldigt met spanning (volt) dan krijg je het vermogen. Vermogen wordt uitgedrukt in watt. Een ampèremeter wordt dus gebruikt om stroom te meten. In het geval van zonnepanelen wordt met een ampèremeter gemeten hoeveel gelijkstroom de zonnepanelen opwekken. Gelijkstroom is een stroom met een constante stroomrichting. Behalve door zonnepanelen wordt gelijkstroom ook geleverd door batterijen en accu’s.

Meten is weten

Stel je hebt zonnepanelen op het dak van je camper. De verkoper heeft je veel verteld over de stroomopbrengst en het rendement dat je hiermee behaalt. Toch wil je ook zelf de proef op de som nemen en meten hoeveel stroom de installatie je nu eigenlijk oplevert. Hiervoor gebruik je een ampèremeter. De ampèremeter in de bedrading tussen het zonnepaneel en accu’s meet deze hoeveelheid. Denk hierbij niet dat het afgelezen cijfer het maximale is dat geleverd kan worden. Het cijfer geeft alleen aan wat er op dat moment in de accu wordt bijgeladen. Met andere woorden, wat de accu nu aan behoefte heeft.

Detailmeting met ampèremeter

Wil je nog meer details weten? Dan kun je een ampèremeter plaatsen tussen het zonnepaneel en de lader. Daarop kun je dan aflezen met hoeveel ampère de accu op dat moment wordt geladen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs