Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Console

Wanneer je zonnepanelen systeem op een plat dak wordt geplaatst, wordt meestal gebruik gemaakt van consoles om je zonnepanelen in te plaatsen. Een console is een plastic bak waarmee je de installatie in de optimale hellingshoek kunt plaatsen, azimut genoemd. Daarnaast dient de console als hulpmiddel voor het realiseren van de ideale ballast op jouw dakconstructie. Heb je een schuin dak? Dan is het gebruik van consoles niet nodig.

Console van gerecycled polyetheen (PE)

Wanneer je voor je platte dakconstructie gebruik maakt van consoles voor je zonnepanelen installatie, dan kies je voor een makkelijk en eenvoudig systeem. De consoles zijn gemaakt van 100 procent gerecycled polyetheen en ze zijn zwaarder op de bodem. Hierdoor heb je geen schroeven voor het installeren nodig. Dit zorgt er voor dat je niet allemaal gaten in je dak hoeft te boren en dat je ook geen last hebt van lekkages. Daarbij is het goed om te weten dat consoles onderhoudsvrij zijn en voldoen aan alle brandnormen.

Ideale hellingshoek met consoles

Misschien denk je dat je financieel beter uit bent met een schuin dak, omdat je dan geen consoles hoeft aan te schaffen. Dat is niet helemaal waar. In tegendeel zelfs. Bij een schuin dak ben je afhankelijk van de hellingshoek van je dakconstructie. Deze kun je natuurlijk niet wijzigen. Bij een plat dak kun je de meest ideale hoekopstelling van 36 graden toepassen door gebruik te maken van consoles. Hierdoor haal je het maximale rendement uit je zonnepanelen systeem.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs