Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Efficiency

Een product is energie efficiënt wanneer er voor de productie en het gebruik ervan niet meer energie wordt gebruikt dan nodig is. Wanneer binnen een proces minder energie wordt gevraagd om hetzelfde doel te bereiken, dan wordt het als efficiënter beschouwd. Bij zonnepanelen geeft de efficiency aan hoeveel energie van licht door zonnepanelen in elektriciteit wordt omgezet. Hoe hoger dit percentage is, des te hoger de elektriciteitsopbrengst.

Monokristallijn en polykristallijn

Bij zonnepanelen wordt een onderscheid gemaakt tussen types van monokristallijn en van polykristallijn. Monokristallijn geeft het hoogste rendement en staat hierdoor bekend als het type met de beste kwaliteit. De zonnecellen in dit type bestaan uit een kristal. Deze zijn donker en hebben geordende elektroden. Monokristallijn is duurder dan polykristallijn maar dan heb je ook een hoger rendement per oppervlakte. Je hebt minder zonnepanelen van monokristallijn nodig om dezelfde opbrengst te halen als van polykristallijn. Overweeg daarom monokristallijn als je het maximale rendement wilt behalen uit je beschikbare ruimte (als je bijvoorbeeld een klein dak hebt). Types van polykristallijn bieden een redelijk hoog rendement en zijn gunstig in prijs. De zonnecellen in dit type bestaan uit meerdere grove kristallen. Opvallend is het kleurverschil en patroon vergeleken met het monokristallijn type. De polykristallijne variant vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Beide types zijn overigens wel gelijk in grootte. Zie ook: soorten zonnepanelen.

Welke keuze maken?

Kun je nu beter voor zonnepanelen van monokristallijn of van polykristallijn kiezen? Een bepalende factor hierin is je beschikbare ruimte. Bij voldoende ruimte biedt de polykristallijn variant een goede prijs-prestatie verhouding. Is je ruimte beperkt en wil je het maximale rendement behalen? Kies dan voor het monokristallijn type.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs