Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Energielabel

Het energielabel is een label dat volgens de Europese richtlijnen moet worden meegeleverd bij de verkoop van een woning. Vanaf 1 januari 2015 is het ook in Nederland verplicht dat je woning een energielabel heeft. Dit label heb je nodig wanneer je je woning wilt verkopen of verhuren. Het label is een maatstaf voor de koper of huurder om te zien hoe milieuvriendelijk, zuinig en energiebesparend de woning is. Ook staat er vaak informatie in over specifieke woningeigenschappen en de gebruikte bouwmaterialen.

Zonnepanelen geven zuinig energielabel

Wanneer je een zonnepanelen systeem op je dak hebt dan draagt dit bij aan een verbetering van het energielabel van je woning. Bij de aanschaf is het fijn om te weten hoe je energielabel verandert. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat bij een eventuele verkoop of verhuur van je woning een lager energielabel zorgt voor een hogere verkoop- of verhuurprijs. Meestal kun je met de plaatsing van een installatie je energielabel met een of meerdere stappen verbeteren.

Energielabel range en energie-index

Het energielabel varieert van zeer zuinig (A++) tot en met zeer onzuinig (G). Welk energielabel van toepassing is op jouw woning wordt bepaald aan de hand van de energie-index (EI). Met zonnepanelen verlaag je deze energie-index en daarmee het energielabel. De mate waarin deze verlaging plaatsvindt is gebaseerd op de oppervlakte van je installatie gedeeld door de grootte van je woning. De omvang van je huis wordt enerzijds bepaald door het woonoppervlakte en anderzijds door het oppervlak grenzend aan de buitenlucht en de grond.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs