Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Feed-in

De terugleververgoeding, het teruglevertarief of de zonnepremie worden ook wel het feed-in tarief genoemd. De tariefhoogte is gelijk aan de elektriciteitsprijs die vermeld staat in het contract met je energieleverancier. De elektriciteit die je hebt opgewekt met je zonnepanelen systeem wordt verrekend met de elektriciteit die je verbruikt hebt. Dit wordt salderen genoemd. De opgewekte stroom wordt verrekend met het verbruik tegen hetzelfde stroomtarief.

Voorbeelden en situaties

In de meeste gevallen zal het verbruik hoger liggen dan de opgewekte stroom. Stel je hebt 2500 kilowattuur verbruikt en je zonnepanelen hebben 1000 kilowattuur opgewekt. Dan betaal je de energieleverancier nog 1500 kilowattuur. Het kan ook zo zijn dat je meer stroom hebt opgewekt dan dat je hebt verbruikt. Het verbruik wordt dan verrekend met de opwekte stroom tegen hetzelfde tarief. Het restant wordt echter vergoed tegen een lager tarief. Dit wordt het producententarief genoemd. De hoogte van dit tarief verschilt per energieleverancier, maar moet wel redelijk zijn. Op deze redelijkheid ziet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) toe.

Salderingsgrens

In het begin lag de salderingsgrens bij 5000 kilowattuur. Dit betekende dat je tot 5000 kilowattuur teruggeleverde elektriciteit van je eigen verbruik mocht aftrekken. Dit is nu anders. De salderingsgrens is nu de energie die je van je leverancier geleverd hebt gekregen. Dit kan ook meer zijn dan 5000 kilowattuur. In ieder geval kun je nu nooit meer salderen dan dat je geleverd hebt gekregen. De hoogte van je salderingsgrens staat op je energierekening vermeld.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs