Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Kilowatt (KW)

Watt is een meeteenheid van energetisch vermogen. Deze eenheid is een zogenaamde afgeleide eenheid, wat wil zeggen dat hij kan worden ontleed in meerdere basisonderdelen. De meeteenheid dankt haar naam aan James Watt, een ingenieur uit Schotland. De Watt eenheid vind je vaak terug op huishoudelijke apparaten. Het in watt uitgedrukte vermogen van een apparaat, komt overeen met de energie die nodig is om te functioneren. Een kilowatt staat gelijk aan 1000 watt. Een normaal huishouden kan over haar aansluiting per zekering (16 Ampère) maximaal 3680 kilowatt vermogen afnemen (Vermogen= Spanning*Stroom dus 3680=230*16).

Wattpiek en zonnepanelen

In de industrie wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in wattpiek. Deze standaardwaarde moet je als consument kritisch bekijken. Er zijn namelijk veel factoren die de opbrengt van een zonnepaneel kunnen beïnvloeden. Daarbij moet je denken aan de temperatuur en de instralingsfactor. In tegenstelling tot wat je zou verwachten presteert je installatie minder goed bij hoge temperaturen. De geleidbaarheid van het halfgeleidermateriaal neemt toe waardoor het spanningsverschil over de verschillende zijden van de zonnecellen daalt. Voor wat betreft de instralingsfactor, dit is het percentage dat uitdrukt in welke mate de positie van de zonnepanelen ideaal is. In Nederland is dit gericht op het zuiden met een hellingshoek van 36 graden.

Hoe bereken je de opbrengst?

Een uur volle zon is een uur waarin het aardoppervlak een vermogen van een kilowatt per vierkante meter ontvangt. Wanneer je het aantal volle uren zon vermenigvuldigt met het reële vermogen van je zonnepanelen systeem (in kilowatt), krijg je een goede indicatie van de opbrengst.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs