Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Voor agrariërs

Of het nu om landbouw, veeteelt, groente- of fruitteelt gaat, als agrariër doe je er verstandig aan om nu in een zonnepanelen systeem te investeren. De meeste agrarische bedrijven beschikken over een ideaal plaatsingsoppervlak door de grootte van hun boerderijen en landerijen. Doordat ieder systeem, of het nu groot is of klein, dezelfde kosten voor een basisinstallatie moet maken, ben je als agrariër relatief voordeliger uit. Daarbij komt dat er voor boerenbedrijven veel fiscale voordelen gelden en dat er veel subsidieregelingen zijn. Wacht dus niet langer: het is nu het meest gunstige moment om in een zonne-installatie te investeren.

Financieel aantrekkelijk

Voor boeren is er een grote diversiteit aan fiscale aftrekregelingen om hun zonnepanelen te kunnen bekostigen. Zo is er de energie-investeringsaftrek (EIA). Bij deze regeling moet je als agrariër minimaal €2.500 euro investeren in het systeem. Daarnaast moet het bedrijfsmiddel op de energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan. Verder is er de milieu-investeringsaftrek (MIA). Bij deze regeling kun je als boer tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van welke milieueffecten je zonnesysteem realiseert en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Ook is er de vrije afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Hiervoor geldt dat je een investering op een willekeurig moment kunt afschrijven. Deze afschrijving is wel beperkt tot 75%. Bij sneller afschrijven verminder je als agrariër de fiscale winst en betaal je minder belasting. Dit geeft een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Asbestdaken in Friesland

Wanneer je te maken hebt met asbest in je daken kun je als boer ook gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek en de vrije afschrijving milieu-investeringen. Daarbij is er een subsidieregeling mogelijk voor boerenbedrijven in Friesland. De overheid heeft in 2013 de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ geïntroduceerd. Deze regeling is inmiddels alleen maar op Friese agrarische bedrijven van toepassing.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs