Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Voor collectieven

Steeds vaker zie je in Nederland collectieve inkoopinitiatieven en mogelijkheden ontstaan voor wat betreft de aanschaf van zonnepanelen. Deze collectieve inkoop vindt zowel landelijk als lokaal plaats. Het kan voor zowel particulieren als bedrijven erg interessant zijn om een installatiesysteem voor zonne-energie via collectieve inkoop aan te schaffen.

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is een voorbeeld van een landelijke belangenvereniging. Dit is een consumentenorganisatie voor particulieren die een eigen huis bezitten. Deze vereniging is in 1974 opgericht en telt veel leden. Hierdoor is het financieel interessant om via collectieve inkoop zonnepanelen aan te schaffen. Daarbij heeft de vereniging geen winstoogmerk en werkt het op dit inkoopgebied samen met de Consumentenbond. De Consumentenbond is een Nederlandse vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten.

Collectieve inkoop door parkmanagement

Lokaal zie je dat op een industrieterrein gevestigde bedrijven zich aansluiten bij een parkmanagement. Een parkmanagement heeft als doel de kwaliteit van industrie- en bedrijventerreinen te verbeteren en te optimaliseren. Dit doet het parkmanagement voor de leden en de aangesloten bedrijven. Verbeteringen vinden plaats op gebied van veiligheid, groenvoorzieningen op het industrieterrein en bewegwijzering. Daarnaast biedt een parkmanagement de mogelijkheid om samen in te kopen, waaronder energie en zonnepanelen. Dit levert de aangesloten ondernemers zowel financieel als duurzaam voordeel op.

In combinatie met crowdfunding

Collectieve inkoop van zonnepaneel installatiesystemen in combinatie met crowdfunding wordt steeds populairder. Soms gaat het hierbij om investeringen in grote gebouwen als ziekenhuizen en bedrijfspanden. Ook zie je crowdfunding investeringsprojecten ontstaan binnen verenigingen, kerken en andere gebedshuizen.

Vereniging van Eigenaars

Wanneer grond en gebouw gedeeld worden door meerdere eigenaren, is het in Nederland verplicht een Vereniging van Eigenaars te vormen. Mochten meerdere of alle bewoners een zonnepaneel installatiesysteem willen laten plaatsen op het dak van het gedeelde gebouw, dan vindt er vanuit deze vereniging een collectieve inkoop plaats.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs