Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Voor sportverenigingen

Bij zowel sporten als zonnestroom is er sprake van gezonde energie. In het ene geval wek je deze zelf op, in het andere geval doen zonnepanelen dit. Voor sportverenigingen is het mogelijk deze twee gezonde energievormen te combineren door zonnepanelen op het dak van het clubgebouw te laten plaatsen. Daarbij geeft dit natuurlijk een zeer geschikte uitstraling en het sportieve oog wil ook wat. Dit gaat daarom ook niet ongemerkt voorbij aan de overheid. Bij het streven Nederland klimaatneutraal te maken geven sportverenigingen met zonnepanelen een goede exposure. Om deze reden worden sportverenigingen door de overheid gesubsidieerd wanneer zij deze zonnestroom installaties willen laten plaatsen.

Subsidieregelingen sportverenigingen

In 2012 is er een motie ingediend door kamerleden ter stimulering van het gebruik van hernieuwbare energie door sportverenigingen. Op basis van deze motie is er een subsidieregeling opgesteld. Dit betekent dat de overheid energiebesparende oplossingen voor sportverenigingen zal stimuleren. Er worden jaarlijks meerdere miljoenen euro’s door de overheid hiervoor beschikbaar gesteld. De subsidie ligt rond de 30% van de kosten voor een totale zonnepanelen installatie. Hierdoor kan een sportvereniging al na ongeveer 5 jaar op gratis zonnestroom draaien. Overigens moet een sportvereniging voor deze subsidiemogelijkheid wel aangesloten zijn bij de overkoepelende landelijke sportvereniging of bij het NOC*NSF.

Plat dak sportaccommodaties

Plaatsing op de daken van bijvoorbeeld sportkantines is hierbij interessant omdat de terugverdientijd zeer kort is. Sportaccommodaties hebben in het algemeen platte daken. Dit is ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen. De beste hellingshoek kan zo gerealiseerd worden en de installatie kan prima op het zuiden worden gericht. De ideale hellingshoek hierbij is overigens 36 graden. Voor de plaatsing wordt dan gebruik gemaakt van consoles. Dit zijn plastic bakken waar de zonnepanelen in geplaatst worden. Ook kun je hiermee de juiste ballast voor je installatie bewerkstelligen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs