Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Asfalt zonnepanelen

Na de groeiende trend om onze huizen met zonnepanelen te bekleden is er onlangs een nieuwe ontwikkeling geweest in de plaatsing van zonnepanelen. Een stel uit de Verenigde Staten heeft na het zien van een documentaire zichzelf als doel gesteld om de wereld te veranderen. Jaren later is het zo ver en hebben zij hun manier om dit te doen ontwikkeld. Namelijk zonnepanelen in asfalt, oftewel de Solar Road.

De Solar Roadways

De wereld ligt vol met asfalt wegen, de hoeveelheid ruimte die dit inneemt is immens en het is daarom geen gek idee om bepaalde wegen met zonnepanelen te bedekken. Het ontwerp van de Solar Roadway zorgt ervoor dat de weg bedekt is met verschillende zonnepanelen, hierover komt vervolgens een laag geribbeld glas. Zo is er een goed wegoppervlak met genoeg grip in verschillende weersomstandigheden, dit biedt ook mogelijkheden om eventueel lichten/beeldschermen in de wegen te verwerken, om verkeersborden te vervangen. Het voornaamste doel is echter om ervoor te zorgen dat hele buurten op echte groene stroom draaien.

Primeur in Nederland

De Verenigde Staten is misschien het land waar de wegen ontwikkeld zijn, maar de primeur van de Solar Roadway vindt dan toch echt plaats in ons eigen land. Dit gebeurt in de vorm van een zogenaamd zonnefietspad in Noord-Holland. Het idee is hetzelfde alleen wordt dit eerst op kleine schaal toegepast op een fietspad. Zeer interessant en zeker goed voor de toekomst, deze ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat meerdere huishoudens van geheel groene stroom worden voorzien.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs