Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

CV-ketel

Het precieze gebruik van zonnepanelen is voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk. Het is geen verrassing dat de panelen energie opwekken, maar op welke manier deze energie gebruikt kan worden is hier en daar nog enigszins vaag. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een CV ketel, is deze te gebruiken op zonnepanelen alleen, en is dit überhaupt rendabel?

Elektrisch versus gasgestookt

De mogelijkheid bestaat zeker wanneer je van plan bent om een elektrische CV ketel op stroom van zonnepanelen te gebruiken. Het probleem is echter dat een elektrische CV ketel over het algemeen een grote hoeveelheid stroom nodig heeft, dit is niet makkelijk te voorzien met slechts enkele zonnepanelen. Wanneer je dit volledig zou willen voorzien aan de hand van zonnepanelen zou je moeten denken aan ongeveer tachtig zonnepanelen, niet iets wat je dus zomaar even op je dak plaatst. Wanneer je kijkt naar de kosten alleen is een gasgestookte ketel aanzienlijk goedkoper, het is uiteraard minder goed voor het milieu maar het verschil in kosten moet wel redelijk zijn. In dit geval is dit niet zo, één van de redenen om wel een elektrische CV ketel te nemen is bijvoorbeeld wanneer je een lager verbruik hebt dan een gemiddelde huishouden, of je op één of andere manier grote hoeveelheden zonnepanelen weet te gebruiken. Deze manieren kunnen er alsnog voor zorgen dat het voordeliger is om een elektrische CV ketel te gebruiken, wanneer dit niet het geval is kom je hoogstwaarschijnlijk met een gasgestookte ketel het beste uit.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs