Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Diefstal zonnepanelen

Het is nog geen grote rage de laatste tijd, maar hier en daar komt het al voor. Diefstal van zonnepanelen, deze panelen zijn veel waard en het is dan niet vreemd dat inmiddels ook de criminelen door hebben dat hier geld in zit. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw zonnepanelen goed beveiligd en moeilijk te bereiken zijn, wij geven jou daarvoor wat tips om ervoor te zorgen dat de installatie veilig is en blijft.

Maak het demonteren moeilijk

Eén van de meest voorkomende adviezen, maar wel één van de meest effectieve, is simpelweg de schroefjes in de zonnepanelen veranderen. Door er een éénrichtingsschroef in te plaatsen wordt het voor dieven onmogelijk om de zonnepanelen in goede staat te demonteren. Daarnaast is het mogelijk om met een hamer kleine bolletjes in de inbusbout aan te brengen ter veiligheid.

Zorg ervoor dat ze niet makkelijk toegankelijk zijn

Het klinkt misschien als overduidelijk maar toch één van de veel voorkomende fouten, de bereikbaarheid van het dak. Zorg ervoor dat de zonnepanelen van buiten slecht bereikbaar zijn, dit kan door bijvoorbeeld te letten op jouw vuilnisbakken, of andere objecten in de tuin. Hiernaast is het ook belangrijk om ze goed te beveiligen, heb jij bijvoorbeeld een alarminstallatie is het tevens mogelijk om de panelen hierop aan te sluiten.

De zonnepanelen zijn op verschillende manieren te beveiligen, veel zijn echter redelijk simpel en vereisen weinig werk ten opzichte van hun voordelen. Daarom raden wij iedereen aan om dit te doen, zo zorg je ervoor dat je nog jaren veilig van jouw zonnepanelen kunt genieten.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs