Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Elektrische auto's

In de recente jaren zie je steeds meer voorbij zoeven op straat, elektrische of gedeeltelijk elektrische auto’s. Het is niet vreemd dat je ze de laatste tijd steeds meer ziet, het wordt gestimuleerd door de overheid en het kan op lange termijn flinke bedragen besparen. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer verschillende types elektrische auto’s, de auto’s variëren van high class sportwagens tot standaard gezinsauto’s. Ook de bijtelling voor deze auto’s zijn erg aantrekkelijk te noemen; voor volledig elektrische auto’s (dus 0 gram CO-uitstoot) is de bijtelling dit jaar slechts 4%.

De voordelen

Er zijn over het algemeen een stuk meer voordelen bij elektrisch rijden dan nadelen. Je krijgt van de overheid belastingvoordelen (4% bijtelling, geen of verminderd BPM-bedrag ed.), je draagt bij aan het milieu en de stroom voor het opladen kun je zelf opwekken met zonnepanelen bijvoorbeeld. Deze combinatie zorgt ervoor dat je geheel gratis kunt rijden in jouw elektrische auto. Ook zullen de fossiele brandstoffen op een bepaald moment op raken, door elektrisch te rijden draag jij hier niet aan bij en ben je dus ook niet meer afhankelijk van fluctuaties in de prijzen voor diesel of benzine.

De nadelen

De nadelen voor elektrische auto’s zijn duidelijke nadelen. De aanschafprijs, het bereik en de oplaadtijd worden gezien als de grootste nadelen voor elektrische auto’s. Veel van deze nadelen zijn duidelijk te herleiden naar de nog jonge levensduur van elektrisch rijden. Wanneer de technologieën verder ontwikkelen en oplaadpalen op meer plekken geplaatst worden zal elektrisch rijden steeds voordeliger worden.

Momenteel is het nog vooral voor de voorlopers, of mensen die vooral kleine afstanden afleggen. Voor mensen die regelmatig grotere afstanden afleggen is het momenteel echter nog niet heel praktisch om een elektrische auto te nemen, met name de oplaadtijd en het bereik werken dit tegen. Elektrische auto’s worden echter wel gezien als de toekomst en veel mensen gebruiken ze inmiddels al met veel plezier.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkende elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende elektriciens