Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Elektrische vrachtwagens

Naast de opkomende trend om in plaats van in een normale auto in een elektrische auto te gaan rijden is er ook een ontwikkeling gaande bij het grotere vrachtverkeer. Namelijk elektrische vrachtwagens, de afgelopen tijd is de aandacht hiervoor flink toegenomen en er zijn enkele bedrijven die de uitdaging aangenomen hebben. In Nederland is er momenteel een bedrijf bezig met de grootschalige ontwikkeling van de elektrische vrachtwagens.

Klein bereik

Normale vrachtwagens staan erom bekend dat zij meerdere landen doorkruisen op weg naar hun bestemming, hoe zit dit dan bij elektrische vrachtwagens? De eerste versies van de elektrische vrachtwagens zullen vooral voor binnenlands gebruik zijn. Moet er bijvoorbeeld een supermarkt bevoorraadt worden in het stadscentrum, dan is de elektrische vrachtwagen perfect.

Vrachtwagens zijn normaal gesproken grootvervuilers, ze stoten veel gassen uit en zijn in verhouding zoveel schadelijker dan standaard auto’s. Daarom is het dan ook ideaal dat nu ook vrachtwagens de overstap kunnen maken naar elektrisch, de bedrijven zijn bezig met innovaties waardoor de vrachtwagens ook op lange afstand inzetbaar zullen worden. Wanneer dit voor veel bedrijven mogelijk wordt zal dit op de lange termijn een hoop goed doen voor het milieu, en de besparing van de fossiele brandstoffen.

Gemeentes stappen in

Het is duidelijk een goed initiatief, dit herkennen ook veel verschillende gemeentes in Nederland. Zo wordt er in de jaren tot aan 2030 op veel verschillende plekken in Nederland de overstap gemaakt naar bijvoorbeeld elektrische vuilniswagens. Door grootschalig gebruik van de gemeentes zullen de voordelen alleen maar sneller merkbaar worden.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkende elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende elektriciens