Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Glas-glas zonnepanelen

Eén van de grotere problemen van zonnepanelen is het feit dat de manier waarop de panelen in elkaar gezet zijn ervoor zorgt dat zij met tijd minder stroom opleveren. Dit is uiteraard niet de bedoeling van deze soms toch prijzige panelen en hier moest dan ook een oplossing voor zijn. Uiteindelijk is er als oplossing voor dit probleem het zogeheten glas-glas zonnepaneel bedacht.

Standaard zonnepaneel

Bij een regulier zonnepaneel wordt er door veel fabrikanten na een periode van zo’n 25 jaar een vermogensgarantie van 80% gegeven. De reden dat het zonnepaneel binnen 25 jaar zoveel vermogen verliest komt door de manier waarop de gangbare zonnepanelen in elkaar zitten. Het bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen met als afsluiting een folie van kunststof. Dit werkt prima, maar in de loop der jaren wordt het steeds zwakker door verschillende externe factoren.

Op lange termijn

Zoals je wellicht al wel verwacht, bij een glas-glas paneel is er geen sprake van folie, maar uitsluitend uit glazen buitenlagen. De zonnecellen worden bij dit type zonnepanelen volledig bedekt door glas, hierdoor is er sprake van minder vocht die de cellen kunnen aantasten of andere negatieve effecten op de effectiviteit van de panelen.

Waar reguliere zonnepanelen na zo’n 25 jaar op 80% effectiviteit uitkomen kom je bij glas-glas zonnepanelen na 30 jaar uit op 87% effectiviteit. Dat is dus een flink verschil aangezien het vijf jaar later is en de panelen nog steeds beter hun werk doen dan de reguliere panelen. Dit is uiteraard verbonden aan een hogere aankoopprijs, maar als dit geen probleem is zijn glas-glas panelen de betere optie.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs