Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Groepsaankoop zonnepanelen

Steeds meer mensen denken eraan om zonnepanelen aan te schaffen. De aanschaf en installatie is echter niet altijd even makkelijk en meerdere mensen worden hier enigszins terughoudend van. Eén van de oplossingen hiervoor is de mogelijkheid om met een grotere groep mensen uit jouw gemeente een aankoop te doen. Hierdoor krijg je over het algemeen een betere prijs en kun je veel problemen oplossen voordat zij ontstaan.

Waarom een groepsaankoop?

Groepsaankopen worden niet alleen voor zonnepanelen gedaan, het wordt ook in veel gemeentes voor groen gas geregeld en het is een veel voorkomend iets. Iedereen weet dat wanneer je in bulk of grote getale iets aanschaft de kans groot is dat er een korting bij komt. Naast het feit dat je voor een beter tarief de zonnepanelen kunt ontvangen krijg je hier vaak ook extra hulp bij. De regio die het organiseert zorgt voor plaatsing, inspectie en een elektrische keuring van de zonnepanelen, wat wel zo fijn is. Mocht je nog vragen hebben, de meeste regio’s die dit organiseren hebben speciaal voor deze reden informatie avonden. Hier kun je als deelnemer of geïnteresseerde terecht met al jouw vragen ten opzichte van de groepsaankoop.

Het is algemeen bekend dat aankopen in bulk over het algemeen voordelen oplevert. Bij zonnepanelen is dit niet anders en daardoor is het een ideale manier om op een verantwoorde wijze jouw eerste zonnepanelen aan te schaffen. De toelichting en hulp die je hierbij ontvangt is ideaal voor mensen die nog niet alle ins- en outs van de zonnepanelen en hun installatie kennen.

Overheidssteun

De overheid is momenteel bezig om de groepsaankoop van zonnepanelen te stimuleren. Als je met een grotere groep zonnepanelen gaat bestellen, dan kan er een mooie korting worden besproken, waardoor iedereen goedkoper uit is. Je ziet ook wel in dat zonnepanelen beter zijn voor het milieu, maar ook voor je eigen financiën. Je wekt elektriciteit op en dat zorgt voor een optimale opbrengst en een hoog rendement. Daar kun je als groep ook van profiteren en dat is dan ook de moeite waard om samen uit te zoeken. Er kan dan een mooie korting worden geregeld, want samen kun je veel panelen nodig hebben en dan wordt de aanschaf een heel stuk lager dan wanneer je alleen zonnepanelen zou kiezen. Misschien wil je in de straat wel met meerdere mensen zonnepanelen aanschaffen. Informeer dan eens naar de groepsaankoop voor de zonnepanelen en vraag of dat zij een paar opties voor je op papier kunnen zetten. Aan de hand daarvan kun je samen bekijken wat de voordelen zijn en wat de kosten per huishouden zijn.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs