Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Laadpalen

Bij zo’n mooie elektrische of hybride auto (plug-in) hoort natuurlijk wel een oplaadpunt. Veel plekken in de randstad beschikken inmiddels over openbare oplaadpunten, maar het makkelijkste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je thuis zo’n oplaadpunt hebt. Wanneer je volledig groen wilt zijn is het zelfs mogelijk om jouw eigen oplaadpunt te voorzien van stroom via zonnepanelen, zodat je rijdt op de energie die jouw zonnepanelen opwekken.

Wat zijn de voordelen?

Naast het feit dat je rijdt op stroom die je zelf hebt opgewekt, groene stroom dus, zijn er ook nog enkele andere voordelen waar je van kunt genieten als je op deze manier jouw auto oplaadt. Eén van de eerste zijn de fiscale voordelen bij de aanschaf en installatie van jouw oplaadpaal. Zo kun je bijvoorbeeld de BTW hierover terugkrijgen, wat nooit verkeerd is. Naast de voldoening van helemaal groen en op eigen stroom rijden heb je ook nog eens binnen ongeveer vijf jaar jouw oplaadpaal alweer terugverdiend.

Zelfvoorzienend en onafhankelijk

Wanneer je er zo naar kijkt is het geen verkeerd idee om jouw eigen oplaadpaal te installeren, het is een ideale combinatie wanneer jij al zonnepanelen geïnstalleerd hebt, zodat je jouw eigen auto op kunt laden. Dit zorgt ervoor dat jij wat betreft de ‘brandstof’ van jouw auto volledig onafhankelijk bent van wie dan ook. De stroom lever jij zelf dus ook ben je niet afhankelijk van de fluctuerende benzineprijzen, of huidige prijzen van de stroom die hiervoor nodig is.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkende elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende elektriciens