Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepannen

Zonnepannen komen we ook steeds vaker tegen, dit zijn dakpannen met zonnecellen. Deze kun je op/in het dak plaatsen in plaats van zonnepanelen. Over het algemeen vinden de meeste mensen wel dat zonnepannen er vele malen mooier uit zien dan panelen. Dit komt omdat de daklijnen het ‘normale’ aanzicht behouden.

Maar je zou wel verder moeten kijken dan alleen de uitstraling van je dak. Want wat zijn de kosten en wat zijn de verschillen met de zonnepanelen precies? De zonnepannen zijn veel duurder in de aanschaf. Meestal kun je bij de installatie van de zonnepannen denken aan een prijs die drie keer zo hoog is dan wat je voor zonnepanelen betaalt. De terugverdientijd is dan ook niet de gebruikelijke zeven jaar maar zal ongeveer 20 jaar kunnen worden.

Panelen of toch pannen?

Of je de keuze gaat maken voor zonnepannen of zonnepanelen, hangt af van je budget en wat je mooi vindt. De keuze kan namelijk wel uitgaan naar zonnepannen. Bij nieuwbouw kan dat meteen een goede keuze zijn, maar let ook goed op dat je rekening houdt met de prijs/kwaliteit verhouding en het rendement.

Als je namelijk je investering snel terug wilt verdienen, dan zijn de zonnepanelen (en vooral de monopanelen) weer een betere optie. Vergelijk alle opties met elkaar, let op je budget en je mogelijkheden, vergelijk het met diverse aanbieders en vraag mensen met zonnepannen en zonnepanelen om ervaringen. Dit zou je namelijk kunnen helpen om een keuze te maken in wat jij graag zou willen. Je zou de investering ook kunnen bekijken over de langere termijn en dan kan de keuze toch anders zijn dan je nu denkt.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs