Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen leasen

Met de opvallende toenemende populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren is het niet gek dat veel bedrijven ervoor kiezen om ook mee te doen. Naast het alleen maar verkopen van zonnepanelen is het opvallend om te zien dat ook veel bedrijven de keuze maken om zonnepanelen te verhuren of te leasen aan verschillende klanten. Doordat het aanbod de afgelopen zoveel breder is geworden is het voor steeds meer verschillende mensen aantrekkelijk geworden om ook mee te doen met de zonnepanelen trend, en dat is alleen maar goed. Maar welke manier van het afnemen van zonnepanelen is nou het beste?

Hoe werkt het leasen van panelen?

Wanneer je denkt aan het leasen van zonnepanelen denk je waarschijnlijk aan hoe het werkt met een auto, en dan zit je al aardig in de goede richting. Het principe is vrijwel hetzelfde, je begint met een contract van een bepaalde tijd, en na deze periode is niet vreemd om te zien dat het verhuurbedrijf je de mogelijkheid biedt om het geleasede object over te nemen. Mocht je het niet over willen nemen is het vaak mogelijk om min of meer op dezelfde manier door te gaan alleen dan met nieuwere zonnepanelen bijvoorbeeld. Het leasen zelf gaat ook op dezelfde manier als je zou verwachten, je hebt zelf geen kosten voor het plaatsen of het onderhoud van de zonnepanelen. Dit bespaart je uiteraard een hoop geld en het leasen zorgt ervoor dat de kosten rondom de zonnepanelen zelf niet voor jouw rekening zijn. Daarnaast betaal je iedere maand een bepaald bedrag en tot slot vaak nog een eigen bijdrage.

Is het voor jou een goed idee om te gaan leasen?

De verschillende vormen om zonnepanelen af te nemen zijn voor iedereen verschillend, voor de één is kopen de perfecte manier om het aan te pakken en voor de ander is leasen of huren weer ideaal. Om te kijken of het voor jou een goed idee is om te gaan leasen zetten wij de voornaamste voordelen voor jou op een rijtje, zodat je zeker weet dat het wel of niet de manier voor jou is.

Het allereerste en grootste voordeel is het feit dat je geen grote investering vooraf hoeft te doen, je betaalt per maand en de grote kosten die normaal vooraf gaan aan het plaatsen en installeren van zonnepanelen merk je verder niets van. Dit is wellicht één van de grootste voordelen aangezien deze kosten soms hoog op kunnen lopen. Daarnaast is het voordeel dat je meteen kunt gaan profiteren van de energiebesparing, zonder dat je eerst het ingelegde bedrag terug hoeft te verdienen. Het is hierbij wel belangrijk om te kijken hoeveel je betaalt voor het leasen, en hoe dit in verband staat met de besparing op jouw energierekening. Niet iedereen doet het om te besparen maar voor veel mensen is dit een belangrijk onderdeel. Eén van de andere belangrijke voordelen hangt samen met het eerste voordeel, mochten er onverwachtse kosten zijn ben jij hier niet voor verantwoordelijk. Dit is dus min of meer net zoals bij auto’s, mochten er onderhoudskosten of dergelijken zijn ben jij hier als leasende niet verantwoordelijk voor, en dat is wel zo fijn.

Wat zijn de nadelen?

Als het alleen maar voordelen zou hebben zou iedereen wel leasen, dus er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Het grootste nadeel is wellicht de duur van het leasecontract, de duur van deze contracten variëren meestal van zo’n tien tot twintig jaar. Tien tot twintig jaar is een lange periode en in deze periode kan er bijzonder veel veranderen, daarom is het belangrijk om er goed over na te denken voordat je zo’n contract afsluit. Op lange termijn is het uiteraard dan ook duurder om de zonnepanelen te leasen in plaats van te kopen. Constructies zoals huren en leasen zijn vooral alternatieven voor mensen die eigenlijk willen kopen, maar niet het beschikbare kapitaal hebben. Er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan huren of leasen, maar over het algemeen zijn de kosten het laagste wanneer je gaat kopen. Bij zonnepanelen leasen is dit hetzelfde, de kosten voorop zijn minder en er is geen startkapitaal nodig. Echter na de leaseperiode zal je zien dat het totale bedrag wat je betaald hebt hoger is dan wanneer je gekocht zou hebben.

Ondanks de nadelen is leasen geen slecht idee, de kosten zijn uiteindelijk wellicht hoger maar het kan je op korte termijn toch al wat geld besparen. Ook het bijdragen aan het milieu is een goed doel waar best het één en ander voor gedaan mag worden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs