Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Terugleveren stroom

Stel je hebt inmiddels een goede zonnepanelen installatie aangelegd bij jouw woonhuis, alles werkt uitstekend en je bent veel stroom aan het opwekken. Zoveel stroom dat je meer opwekt dan je zelf verbruikt, dat is natuurlijk ideaal aangezien je jouw huishouden volledig in eigen stroom voorziet. Maar als jij teveel stroom opwekt is dit natuurlijk zonde, aangezien jij dit toch niet gebruikt, of toch niet?

Salderen

Ze noemen hetgeen wat hierna volgt salderen, wat het simpelweg inhoudt is dat jij een optel en aftreksommetje maakt met je energiebedrijf. De stroom die je opwekt wordt in eerste instantie voor jouw eigen huishouden gebruikt, maar wanneer jij dus meer stroom opwekt dan je zelf gebruikt wordt dit teruggeleverd aan het energienet. Dit vindt de netbeheerder uiteraard niet erg en deze stroom wordt vervolgens verrekend op jouw energierekening. Er zijn namelijk tijden waar je waarschijnlijk minder energie van jouw zonnepanelen afhaalt, in deze periodes val je waarschijnlijk terug op het normale energienet. De kosten die je in deze periode maakt kan je eventueel gelijk trekken met de opbrengsten van de periodes wanneer je veel energie van jouw zonnepanelen verkrijgt (de zomer).

De grens die hieraan verbonden zit

Salderen werkt tot op een bepaalde hoogte, de salderingsgrens is de geleverde energie van het energiebedrijf. Dit houdt in dat je niet meer kan salderen dan het bedrijf jou in de eerste plaats geleverd heeft. Maar geen zorgen, mocht je zoveel stroom opwekken dat je hier overheen gaat is het nog steeds mogelijk om de stroom terug naar het energienet te leveren. Als je meer terug levert dan jouw energiebedrijf jou levert is het mogelijk om een terugleververgoeding aan te vragen, zo krijg je betaald voor de hoeveelheid extra stroom die jij aanlevert. Dit bedrag is echter wel lager dan wat je tot die salderingsgrens ontvangt.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs