Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen verzekeren

Voor veel mensen is het een grote onduidelijkheid of de zonnepanelen die zij aangeschaft hebben automatisch verzekerd zijn en zorgt dit voor enige onzekerheid. Ook is het vaak niet helemaal duidelijk of dit zomaar bij de verzekering toegevoegd mag worden, of hier een bedrag voor betaald moet worden of een aparte verzekering dient afgesloten te worden.

Eigen woning of huren

Het voornaamste verschil zit hem hier vooral in de manier waarop je momenteel woont. Woon je in een koophuis? Dan is de kans groot dat jouw zonnepanelen onder jouw huidige opstalverzekering vallen, en je hier verder niks extra’s voor hoeft te doen. Wel wordt het vaak aangeraden om toch even jouw verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte te brengen, zodat het in geval van nood niet de eerste keer is dat ze horen dat jij zonnepanelen hebt. Dit kan op dat moment wellicht nog wat problemen veroorzaken. Heb je daarom een koophuis en zonnepanelen, breng je verzekering er dan even van op de hoogte.

Woon je in een huurwoning en heb je een inboedelverzekering, dan is de kans groot dat jouw zonnepanelen niet gedekt worden door de verzekering. Daarom is het altijd goed om even te kijken en het zekere voor het onzekere te nemen, vooral als het om een aankoop als zonnepanelen gaat. In dit geval is het zo dat de woningeigenaar de opstalverzekering dient af te sluiten, maar zijn de zonnepanelen niet van hem/haar of wooncorporatie. Daarom vallen jouw zonnepanelen niet zomaar onder die verzekering en zijn ze (grote kans) niet verzekerd.

Ook al is het gedekt, let op

Heb je wel een koopwoning? Let dan op. Veel mensen maken de fout door te denken dat hun zonnepanelen automatisch gedekt zijn tegen alle soorten financiële of materiële schade; zonder eerst de voorwaarden te checken. Veel verzekeringen hebben bijvoorbeeld als voorwaarde bij diefstal dat er inbraakschade moet zijn, of ze sluiten bijvoorbeeld schade van natuurrampen uit. Voor zonnepanelen zijn dit echter de meest voorkomende manieren van schade, daardoor is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van jouw polis en eventueel dus een aanvullende verzekering afsluit. De kosten kunnen wat duurder zijn aangezien zonnepanelen zelf ook niet goedkoop zijn, maar het zorgt er wel voor dat ze veilig zijn. En goed zijn verzekerd!

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs