Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen installatie

Het installeren van zonnepanelen is een gespecialiseerd werk dat echt zorgvuldig uitgevoerd moet worden omdat anders hinderlijke en soms zelf levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zonnepanelen worden vaak in serie geschakeld. Het in serie schakelen kan eigenlijk alleen als er geen schaduw valt op de zonnepanelen. Bij in serie geschakelde zonnepanelen bepaalt de minst bezonde schakel het rendement van de hele ketting. Bij plaatsing op een locatie waar gedurende de dag een schaduw over de panelen gaat is het verstandig om per zonnepaneel een omvormer te gebruiken. De sterkte van de gelijkstroom waarmee je te maken krijgt bij in serie geschakelde zonnepanelen is fors en dodelijk. Dit geeft direct aan waarom de installatie van zonnepanelen veel verder gaat dan het aan de hand van een instructie de boel aan elkaar knopen.

Professioneel aanleggen

Het is belangrijk dat de zonnepanelen professioneel en met de goede materialen met elkaar verbonden worden. Als het hier aan mankeert heeft dit consequenties voor het rendement maar levert, door vuurbogen, ook brandgevaarlijke situaties op. Als panelen in een lus in serie staan kan er een vreemd effect optreden. Er ontstaat een inductielus die het vervelende effect heeft dat de 3G/4G ontvangst onder de zonnepanelen veel minder wordt en het gevaarlijke effect dat de plek extra aantrekkelijk wordt voor bliksem om in te slaan. Een ervaren en deskundige installateur houdt rekening met dit effect. Kleine foutjes bij de installatie kunnen grote gevolgen hebben voor het rendement. Zo kan een slechte verbinding die veel weerstand oplevert het rendement van alle zonnepanelen fors negatief beïnvloeden. Met het bovenstaande in gedachte is het echt verstandig om de installatie van zonnepanelen over te laten aan professionals tenzij je zelf de moeite neemt om één van de cursussen te volgen die speciaal gegeven worden voor mensen die zelf hun zonnepanelen willen installeren, bijvoorbeeld omdat ze er echt veel van willen plaatsen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs