Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen hellend dak

Bij plaatsing van zonnepanelen op een hellend dak met dakpannen worden dakhaken gebruikt om een rails te bevestigen en worden de zonnepanelen met klemmen aan de rails vast gemaakt. Dakhaken kunnen onder de pannen aan het houten dak worden geschroefd of om de dakpannen heen geklemd worden. De eerste mogelijkheid is duurder maar wel degelijker zolang minstens om de 85 centimeter een dakhaak wordt geplaatst. Het klemmen om dakpannen en panlatten wordt het meest gebruikt maar het is belangrijk dat er dan om de 60 centimeter een dakhaak geplaatst wordt en de panlatten in goede staat verkeren.

Goede conditie dak en panlatten vaststellen

Voordat het plaatsen van zonnepanelen wordt ingepland is het noodzakelijk om de goede conditie van het dak en de daklatten vast te stellen. Voor golfplaten is een speciale stokschroef beschikbaar waaraan de rails kan worden bevestigd. Voor bitumen daken is ook speciaal materiaal beschikbaar om de rails aan te bevestigen. Het voordeel van een hellend dak is dat de panelen al in een hoek staan. Dit hoeft niet altijd de ideale hoek te zijn maar het betekent wel dat er geen frame geplaatst hoeft te worden om de panelen onder een hoek te kunnen bevestigen.

Positie schuindak en geschiktheid voor zonnepanelen

Huizen staan niet altijd naar het zuiden gericht met de schuine kant van het dak. Met handige calculators kan berekend worden wat het rendement ten opzichte van ideale plaatsing van de zonnepanelen wordt. Op basis hiervan kan wel of niet voor installatie van de zonnepanelen op het schuine dak besloten worden. Als de geraamde opbrengst echt tegenvalt door ongelukkige positionering van het huis kan beter een andere oplossing gezocht worden. Een alternatief is bijvoorbeeld plaatsing tegen een naar het zuiden gerichte staande gevel.

Plan volgorde installatie

Behalve de panelen moet natuurlijk ook de bekabeling aangesloten worden op basis van een vooraf gemaakt plan. Door inductielussen kunnen er gevaarlijke situatie ontstaan en het kabelplan moet dan ook voorzien in het voorkomen van lussen. Er zit een volgorde in het installeren van het bevestigingsmateriaal, dakhaken, rails en klemmen, het inklemmen van de zonnepanelen en het aanbrengen van de bekabeling.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs