Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Installatiekosten

De installatiekosten zijn voor een deel afhankelijk van je specifieke situatie en de daaruit voortvloeiende extra werkzaamheden. Het werken op een goed toegankelijk plat dak zal sneller gaan dan het werken op een hooggelegen schuin dak waar allerlei voorzieningen aangebracht moeten worden om een veilige montage van de zonnepanelen mogelijk te maken. Maar er is wel een indicatie te geven van de kosten.

Het hangt natuurlijk af van hoeveel panelen je geplaatst wilt hebben en welke werkzaamheden nodig zijn om de panelen goed en veilig te installeren. Kies je voor een hoeveelheid zonnepanelen die rond de 1800 kilowattuur per jaar oplevert en ongeveer €2.200 euro aan materialen kost dan moet je ongeveer rekening houden met rond de €800 euro installatiekosten. Bij meer vermogen gaat het bedrag natuurlijk omhoog maar niet lineair. Dat betekent dus dat het aandeel in de totale kosten bij meer vermogen wat kleiner wordt. Zo kost een installatie met een vermogen van rond de 2600 kilowattuur ongeveer €2.800 euro aan materialen en ongeveer €1.000 euro aan installatiekosten. Wil je echt veel stroom opwekken en je gaat voor een oplossing die jaarlijks 6.000 kilowattuur aan stroom oplevert dan zul je voor ongeveer €6.100 euro aan materialen aan moeten schaffen en ben je voor installatie ongeveer €1.900 euro kwijt. Deze cijfers geven een goede indicatie van de kosten waar je rekening mee kunt houden.

Gezamenlijk inkopen

Wat heel erg de moeite kan zijn is gezamenlijk in te kopen als straat of buurt. Installatiebedrijven van zonnepanelen zijn echt dol op grotere klussen op dezelfde locatie. Met een paar buren die ook meedoen zal iedereen de vruchten van plukken van de lagere aanneemsom per woning. Je biedt met een gezamenlijk offerteverzoek installatiebedrijven de mogelijkheid om heel scherp te offreren. Het deelnemen aan landelijke of gemeentelijke inkoopacties kan ook substantiële voordelen opleveren en zijn daarom zeer de moeite om in de gaten te houden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs