Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen plat dak

Op een schuin dak kun je het aantal vierkante meters panelen kwijt dat gelijk is aan de oppervlakte van het schuine dak. Op een plat dak is dit anders. De ideale hoek voor zonnepanelen is 36 graden. Maar met deze hoek geven de panelen een schaduw naar achteren die bepaalt waar de volgende rij panelen kan komen te staan.

Plaatsing onder ideale hoek

Als het dak zo groot is dat ruimte niet echt een rol speelt worden de panelen onder een hoek van 36 graden geplaatst. De afstand tussen het begin van de ene rij en het begin van de volgende rij is dan, bij panelen van een meter lengte, ruim drie meter. Speelt ruimte wel een rol dan kun je kiezen voor een iets minder gunstige hoek en het inleveren van een paar procent rendement om op die manier wel een extra rij op de beschikbare ruimte te kunnen plaatsen.

Plaatsing onder kleinste hoek

Plaats je de panelen onder een hoek van vijftien graden dan lever je 5% in ten opzichte van het maximale rendement. De afstand tussen het begin van de ene rij en de volgende rij is dan nog maar ruim twee meter. Leg je je platte dak vol met plat liggende zonnepanelen dan lever je rond de 10% van de maximale opbrengst per zonnepaneel. Je hebt dan wel een maximaal aantal zonnepanelen op je dak liggen en daarmee haal je de meeste stroom uit je vierkante meters. Overigens is dit niet een gebruikelijke oplossing.

Zorg voor veilige plaatsing

Voor het in een hoek zetten van de zonnepanelen zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Het belangrijkste is dat het veilig is en de zonnepanelen onder extreme omstandigheden ook gewoon blijven liggen. Het is ook belangrijk om voldoende afstand tot de rand te houden om te voorkomen dat bij storm door heftige turbulenties langs de rand de zonnepanelen in beweging komen en mogelijk naar beneden waaien.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs