Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen schuin dak

Schuine daken zijn er in verschillende soorten, het pannendak, het golfplaten dak en het bitumen dak. Voor ieder soort dak is een eigen bevestigingsmethode beschikbaar waarmee de rails, waarop de zonnepanelen geklemd worden, worden bevestigd.

Pannendak

Bij een pannendak kun je de dakhaken met schroeven aan het dak zelf vastschroeven of aan een dakpan en panlat klemmen. De eerste is het meest degelijk mits de afstand tussen de dakhaken minstens 80 centimeter is. De tweede optie wordt het meest gebruikt omdat het sneller werkt en daardoor goedkoper uitpakt. Belangrijk is dat voor de start van de klus het dak en de daklatten zijn gecontroleerd en de goede staat is vastgesteld. De afstand tussen de dakhaken mag niet meer zijn dan 60 centimeter. Aan de dakhaken wordt een rails en op de rails worden klemmen bevestigd waarin de zonnepanelen passen. Als alle instructies goed opgevolgd zijn ontstaat er zo een sterke montage waar zelfs met de zwaarste storm niets meer mis mee kan gaan.

Golfplaten en bitumen dak

Voor golfplaten daken zijn speciale stokschroeven beschikbaar waarmee omhoog lopende balken aan de golfplaten bevestigd worden. Dwars op deze balken worden vervolgens de rails bevestigd waarop met klemmen de zonnepanelen vast worden gemaakt. Ook dit kan, als het goed gedaan is, stormen doorstaan. Voor bitumen daken is ook een oplossing beschikbaar waarmee met behoud van waterdichtheid de zonnepanelen stormvast bevestigd kunnen worden.

Rendement berekenen van plaatsing

Bij schuine daken is al sprake van een hoek zodat er, zonder noodzaak voor afstand in verband met schaduw voor de voorstaande rij, toch sprake is van een efficiënte plaatsing. Het meest ideaal is een schuin dak onder een hoek van 36 graden op het zuiden maar daar zal zelden sprake van zijn. Met speciale programma’s is te berekenen wat het rendement is ten opzichte van ideale plaatsing. Komt daar uit dat er echt sprake is van een veel lager rendement door een voor zonne-energie onhandige plaatsing van de woning dan kan beter naar een andere oplossing worden gezocht.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs